GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Foredrag for konsultationssygeplejersker

28. marts 2017 , 16.30 - 18.00

Foredrag for konsultationssygeplejersker

Hvad er psykisk førstehjælp?

Angst og stress stjæler menneskers livskvalitet

I løbet af et år vil ca. 20% af befolkningen (700.000 - 800.000) have symptomer på en psykisk sygdom og angst er pt. den mest udbredte psykiske sygdom. Mange opsøger ikke hjælp, da det kan være voldsomt tabubelagt at tale om psykiske lidelser, så hvad gør du, når en klient og/eller patient viser tegn på stress eller psykisk sygdom?

Foredraget giver svar på:

  • Hvor udbredt er stress og psykisk sygdom i befolkningen?
  • Hvordan spotter du mennesker med angst, depression og stress?
    – og hvordan hjælper du dem videre til rette behandling?
  • Hvordan yder du psykisk førstehjælp i praksis?
    - og hvordan tager man snakken om det som er svært?


Du vil også få viden om:

  • Hvad Mindfulness er og hvordan det kan være hjælpsomt for patienten med stress eller psykisk sygdom?
  • Åndedrættets betydning for krop og sind

 

Foredragsholderne
Rikke Maj Thauer er certificeret instruktør i Psykisk førstehjælp fra Psykiatrifonden og certificeret stresscoach fra Matzau Erhvervspsykologer. Siden 2012 har hun drevet Thauer Stresscenter, som har til huse i WTC Healthcare Center i Ballerup. Hun har tidligere undervist konsultationssygeplejersker i hvordan man spotter og taler om psykisk sygdom, samt givet enkelte værktøjer der kan anvendes til ift. patienter der viser tegn på stress.

Ellen Boesen er cand.psych., PhD, og har været privatpraktiserende psykolog siden 2005 i Ballerup. Ellen arbejder til dagligt med klienter med stress, angst, depression og har med en lang professionel fortid i Kræftens Bekæmpelse speciale i behandling af kræftpatienter og deres pårørende. Hun har tidligere superviseret sygeplejersker på Plastik- og Brystkirurgiske afdelinger, samt undervist personale i kommunikation på Hjerteafdelingen på Herlev Sygehus.

Tilmelding
Tilmeld dig senest den 26. marts på thauer.dk